9 Eylül 2011 Cuma

Bebekli İkinci Ay


Gündüzleri bebişle ikimiz başbaşa kalınca işi-gücü bırakıp kendimi bebeğimize adadım ilk haftalar. Neler mi yaptım?
- Kucağımda 20 dakika uyutup yerine yatırdım her defasında.
- Üç saatte bir beslenmeye alışmıştı; ama akşama doğru yeme arası iki saate iniyordu. Yeme, aktivite, uyku tekrarlarından oluşuyordu günümüz.
- Gece dream feed yaptım yani uykusundan uyandırmadan 10-11 arası beslemeye başladım; bazen sütü sağıp verdim, bazen kucağıma alıp emzirdim. Emzirirken uyuyakaldığından ne kadar beslendiğinden emin olamadım... Gene de gecede iki kez uyanıyordu.
- Bu gece uyanmalarında da 20 dakika kucağımda bekliyordum dalsın diye; loş ışıkta izliyordum yüzünün şekilden şekle girmesini ve sonunda derin uykuya geçişini. Beklemeden yatağa koyunca bir o yana bir bu yana kafasını çevirip değişik sesler çıkartıyordu dalana dek. Benim uykum kaçıyordu bu sesleri dinlerken.
- Banyo yaptırırken daha rahattım, sanki bebişimin de hoşuna gidiyordu; ama bize çaktırmıyordu.
- 1.5 saat uyanık kalabiliyordu; bazen ana kucağında oturuyor, bazen baby gym'inde oynuyor hala mobil'i çok seviyordu. En büyük eğlencesi ise benim ya da babasının karşısına geçip yüzümüzle değişik şekilller yapmamız veya değişik sesler çıkarmamızdı. Hatta bir süre sonra bizi taklit etmeye başladı...
- Sanki gülümsüyordu bize daha 6. haftadasında yeni dünyalı...
- Emziğe iyice alışmıştı; uykusunun geldiğini anlamak için kucağıma alıp yan yatırıyordum, hemen ıhh ıhh sesleri çıkarıyordu. Bu emzik istemesiydi. Emziği verince de gözlerini kısıyordu... Gene de uykuya dalması uzun zaman alıyordu. Odamıza gidip perdeleri örtüyorduk, ardından müzik açıyor, kundak yapıyorduk. Yerine koyunca bir süre tekmeler uçuşuyordu havada, ardından dalıyordu sıçraya sıçraya yaramaz.
- İlk aşılarını olduğunda öyle bir ağladı ki, babası da ben de gözlerimizin dolmasına engel olamadık. O gece çok ağlayınca üzülüp yanımızda yatırdık.
- 10. haftada aguu, auuuu diye söyleniyordu.
- 11. haftasında uçaktan uçağa memleket memleket akraba gezdirdik. Her gezi sonrası daha da büyümüş bilinçlenmiş gibi geldi.
- 12. hafta civarı kıkırdamalar başlamıştı gıdıklanınca ve oyuncaklarına, avizelere, resimlere bakıp çığlığımsı sesler çıkarıyordu.
- Geceyarısından sonra bir kez kalkıyordu artık emmek için, hemen geri dalıyordu uykuya.
- Ne çabuk büyüyordu bebişim?

Resim kaynağı:http://www.flickr.com/photos/backyardbirderwa/2750245103/