9 Nisan 2012 Pazartesi

9. Ay Sendromu


Hastalıklar, diş çıkarmalar, kendini bilmeler başgösterdi bu ay. Perişanız. Ne uykumuz tam, ne sağlığımız, ne iştahımız ne de keyfimiz gün içinde. Hepsi birbirine bağlı zaten zincir misali. Biri koptu mu ardı arkası da geliyor!

Hızla sürünmelere devam evin her köşesinde bebişten izler görebiliyoruz artık. Babası ona tiyatro yaparken birkaç kez kendi başına oturdu; ağzımız açık kaldı. Daha bir cin bakıyor herşeyi anlamak istercesine. Hatta sanki yapabileceklerinin farkında; ama kapasitesi yetmiyor gibi. Kalkamıyor ayağa ya da anlatamıyor derdini.

Çok hastalıklı geçti bu ay malesef. Tabii bir de geziler eklenince iyileşemedik doğru düzgün. İshal, ateş, soğuk algınlıklarının ardı arkası kesilmedi. Sabahın 3'ünde bile soyup yıkamak zorunda kaldık ki ağlamaktan sesi kısıldı bebeşimizin. Kakaları salona aktı bezinin kenarından, günde 7-8 kez yıkar olduk ve tabii hepsinde feryadı bastı. Ondan mı bilmem ishali geçince de altını değiştirmemize karşı çıkar oldu bu aralar.

İshalde dikkat edilecek en önemli nokta bebeğin susuz kalmaması. Derisine bastırınca rengi 3 saniyeden az bir zamanda geri gelmiyorsa susuz kalmıştır. Fontanella da denilen bıngıldak çökmesi yine     bebeğin susuz kaldığına işarettir. Ben hala emzirdiğim için sorun olmadı pek. Çünkü 10 gün boyunca ağzına mama koymadı sütten başka. Sütüm yetmez diye aldığım hazır mamaları da içmeyip biberonu geri çevirdi. Kilo kaybetti, hem de çok. Ben bol bol su içmeye gayret ettim ve tabii bol bol da emzirmeye. Her hastalık bebeğin huyunu değiştirirmiş derler, çok doğru bir tespit!

Resim kaynağı: http://www.flickr.com/photos/xtinabot/71106553/sizes/m/in/photostream/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder