23 Mart 2011 Çarşamba

Reflu!


27. haftayı doldurmamıza birkaç gün kala şikayetlerim başladı. Kendimi epey bir yorgun hissediyorum, tabii bunda erken aydınlanan gökyüzünün ve aynı saatlerde uyumama rağmen saat henüz çalmadan 40-60dk önce uyanmamın etkisi büyük olsa gerek. Ayaklarım şişmeye, belim daha çok sızlamaya - ki buna da hala eski vücudum gibi düşünüp yaptığım hareketler sebep olabilir -  sonuncu ve en kötüsü de mide problemi yani anladığım kadarıyla reflü başladı birkaç gündür.

Yemeklerden sonra ve gün içinde bol su tüketmek faydalıymış. Az ve sık yemek de. Neyse son günlerde iyice artmış olan iştahım bu reflü sayesinde biraz azalacak sanırım. Çok yemeye korkar oldum; ki hamilelik öncesi hiç mide şikayetim olmamıştı. Boğazıma gelen yanma çok rahatsız edici birşey. Halk dilinde son aylardaki mide şikayetleri başlayınca bebeğin saçları çıkıyor da derlermiş; ama ne kadar doğru bilmem.

İşin güzel yanı ise; bebişim tekmeleyip değişik hareketler yaptı mı bütün bu şikayetlerim pencereden uçup gidiyor. Bana da onun bazı beklenmedik güçlü hareketleri sırasında masa kenarına çarpmaması için endişelenmek kalıyor. Bunlar dışında keyfimiz yerinde.

Eşim iş seyahati için Amerika’ya gidince annem ve kızkardeşim yanlarında 2 bavul bebek eşyası ile yalnız kalmamam için yanıma geldiler. Yatak takımları, uyku tulumları aldık onlarla gezerken. Yavaştan bir odanın köşesinden başlayarak doldurmaya başladı evimizi ufaklık. Annem hazır buradayken birkaç eşyasını yıkayıp ütüledi ki ne olur ne olmaz beklenmedik bir durumda karşılaşırsak daha da panik olmayalım diye. Ellerini karnımdan çekmez oldular bıcırığı seveceğiz diye. Şanslı böcek bizimki ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder