4 Mayıs 2011 Çarşamba

Kaldı 7 Hafta :)


33. haftayı doldurmamıza bir gün kaldı :) Zaman çabuk mu geçti ne?

Önce kaşıntılarım ve döküntülerden haberler; dandelion root (karahindiba kökü) hapını ve çayını kullanır kullanmaz cildimdeki döküntüler yokoldu. Ya da diğer kremler işe yaradı, mesela bio-oil? Yani ben kaşımazsam yoklar. Kaşıdığım an, özellikle banyo sonrası, sabah uyanınca ve akşam yattığımda hemen kırmızı çizgiler beliriyor. Kaşıntı da büyük ölçüde azaldı ki artık bu geri kalan kaşıntılar derimin aşırı gerildiği, inceldiği ve kıyafet/çarşaf izlerinin harita gibi vücudumda belirdiği yerlerde genelde. Bir de koltukaltı, bacak arası ve kasık gibi sıkışan ve kilolarımdan ötürü derimin kat olan yerlerinde. Çok da kilo almadım halbuki, başlangıçtan beri 10-11 kg sadece. Çok şükür deliksiz uyku uyuyabiliyorum bazı geceler; çok yorgun olduğumdan mı, yoksa uyku saatlerim şaştığından mı bilmem? Dün gece eşim birşeyler anlatırken sızmışım mesela.

Geçen 10 gün boyunca kayınvalidem ve kayınpederim bizdeydiler. Tatil olması ve gece ortasında uyansam da ertesi günü işe gitme stresi olmaması bana iyi geldi. İzne ayrılmak için gün sayıyorum resmen 3.5 haftam kaldı işyerinde, tabii patronum onaylarsa? İşten dönerken de uyukluyorum artık tıpkı ilk üç ayda olduğu gibi.

Geçen haftaki kontrolde bebişimiz bir hafta büyük çıktı ki son bir ayda bir kilo almıştım. Başaşağı duruyordu. Sağlık görevlisi pozisyonunu anlamak için sıkıştırınca sağdan soldan hemen tekmeyle karşılığını verdi bizimki. Bu ara hareketleri sayı olarak azaldı belki; ama güçlendi ve büyüdü. Dün gece beni uykudan uyandırabildi mesela. Tekme yerine kendini bir o tarafa bir bu tarafa atar oldu. Karnımın bir ucundan ufak birşeyler çıkarken dışarı, ortasından daha irice belki sırtı veya poposu yükseliyor. Bir de uzun uzun hıçkırık tutmaları başladı. Babası hıçkırıkların ben ani dönüşler yaptığımda olduğunu söylese ve bebişimiz için üzülse de, bence bu çok doğal ve bizim minik büyüyor her hıçkırıkla ;)

Bu aralar endişelerimin başında erken doğum riski geliyor. Ya gelirse vaktinden önce diye. Beklesin bebişim az daha, sakın acele etmesin. Anneannesi de öyle diyor.

2 yorum:

  1. Merhaba

    Acaba dandelion root tea icin yan etkileri konusunda endiseniz oldu mu? 26. haftamdayim ve bende PUPPP ile savasiyorum(!). Gunde ne kadar siklikla ictiginizi hatirliyor musunuz? Tabletlerinden kullanirken doktorunuz onerisi ile mi basladiniz?
    Cok tesekkurler...

    YanıtlaSil
  2. Doktor onerisiyle başlamadım. Denediğim hiç bir yöntem işe yaramadığı için internette bir çözüm olduğunu görünce başladım. Onun sayesinde mi, yoksa geçeceği vardı da ondan geçti mi bilmiyorum; ama bir hafta içinde kaşıntı ve döküntüler yok oldu. Günde 2 kez aldım sabah ve akşam diye hatırlıyorum. Geçmiş olsun!

    YanıtlaSil