19 Mayıs 2015 Salı

Kızım 6 Aylık

Küçük kızım 6 aylık oldun bile… Zaman çabuk geçti, geçiyor.

Dünyadaki favori kişin benden sonra abin. Ona bayılıyorsun. Sesini duydun mu uykudan bile vazgeçiyorsun ki uykuya düşkünlüğünü biliyoruz. Ağladığın tek an uykun geldiği ve bir sebepten uyuyamadığın zaman.

Haftasonu tatildeydik. Abin okula gitmediğinden epey bir vakit geçirdiniz birlikte. Onun hareketlerine kıkırdamaya başladın. Sen kıkırdadıkça o komiklik yapıyor, oyuna çevirdiniz işi. O sana legolardan oyuncaklar hazırlıyor, sen parçalıyorsun. O gene yapıyor usanmadan, bazen söylenerek.

Yüzükoyundan sırt üstü dönüyordun, şimdi diğer şekilde dönmeyi de başardın. Hazır sütü sevmedin ama yoğurt yiyorsun. Peynir, elma, armut, haşlanmış havuç, karpuz, salatalık, haşlanmış patates, kivi, ekmek 6 ayın dolmadan denediklerin. Elimizden yemeye bayılıyorsun. Ses bile çıkarıyorsun. Kaşıkla yedirmeye kalkınca elimden alıyorsun. Epey de güçlüsün...

Yarın 6. ay aşıların var. Kilonu ve boyunu öğreneceğiz, doğru yolda mıyız göreceğiz… Çünkü en favorin hala anne sütü. Yesen de üzerine sütü içiyorsun.

2 gece önce deliksiz 7 saat uyudum, sayende. Uyanmadın, uyandırmadın. Dün gece ise belki 7 kez uyandın! Burnun akıyordu ondan sanırım. Tatildeyken havuzdan çıkmadınız. Havuzda gıkın çıkmadı. Suya bayılıyorsun. Altını soymama da. Fakat giydirirken kıyameti koparıyorsun...

Bazen mahsusçuktan ağlıyorsun gibi geliyor. Suratını buruşturuyorsun. Geçenlerde üflüyor gibi yapıyordun. Bugünlerde baba mama der gibi ağzını oynatıyorsun, sesin çıkmıyor ama… Çok komik görünüyorsun. Seni öpmeye doyamıyoruz, sonra da abine çok öpme diyoruz! Ne tezat değil mi?

Kollarından, bacaklarından, göbeğinden öperken ciyak ciyak bağırıyorsun sevinçten. Bir çığlıklar atıyorsun sorma! Hala yüzükoyun uyuyorsun ve gecenin bir vakti yüzüstü döndün mü uyanıyorsun. Ya da poponu kaldırıp emeklemeye çalışıyorsun. Gündüz değil, gece yapıyorsun bunları...

Büyüyorsun ve ben üzülüyorum. Uykusuz geceler derdim olmadı bu kez, ya uyuyan bebek olduğundan ya da biliyorum ki geçecek… Tatilde babanla aramızda uyusan da eve dönünce yatağında uyudun.

Hala kusuyorsun arada bir.

Seni çok seviyoruz tombulumsu kuşum…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder